Chleba i igrzysk...ten sposob dziala od setek lat.Tak rzadzacy utrzymuja sie przy wladzy.Nie takie glupie te nasze wlodarze
Mnóstwo ludzi narzeka , że piotrkow to martwe miasto i nic się tu nie dzieje, jeśli ktoś nie jedzie do innych miast w celu szukania rozrywki to każdemu zostaje ten sam scenariusz, czyli aperitif na rynku, a potem wizyta w "klubie"... poza tym, gdyby w ptb było miejsce na organizowanie imprez masowych takich jak koncerty, czy gale sportowe, cale miasto by odżyło, poza tym zarobiloby mnóstwo kasy, ale co tam, lepiej spędzać czas w focusie i dokarmiać kaczki w parku
Warto spojrzeć na drużyny Superligi i zobaczyć, że Piotrkowianin ma w całej lidze najmniejszą i zarazem najgorszą (słupy) halę. W żeńskiej Superlidze jest niewiele lepiej. Wprawdzie jest kilka hal podobnej wielkości, ale żadma z tych hal nie wygląda jak nasz Relax. Piotrków reklamuje się hasztagiem Handabllowe miasto i rzeczywiście obok Piotrkowa jedynie Lubin ma zespołu zarówno w męskiej jak i żeńskiej Superlidze, ale to inna historia bo wiadomo, że tam kasę daje KGHM. Więc jeśli Piotrków nadal chce być Handallowym miastem, powinien jak najszybciej sprawić by była porządna hala w mieście. Może niekoniecznie stać nas na zupełnie nową halę, może wystarczy przebudować Relax tak by realnie zwiększyć ilość miejsc i poprawić komfort oglądania.
Popieram wszystkie dotychczasowe wypowiedzi w 100%. Śmiechu warte jest samo pytanie w kontekście informacji, że nie ma na to pieniędzy. A na występy w tej hali widowiskowo - sportowej pieniądze będą???? Może i będą dla jakiejś kapeli lub zespołu z Popierdówka, żeby chociaż ktoś coś zagrał dla piotrkowskich mieszczan i żeby było widać, że ktoś od odpowiedzialnego za kulturę korytka coś zorganizował. Oczywiście, podobnie jak ktoś z internautów podejrzewam, że ktoś szuka dodatkowego źródła dochodu w budowie hali - widma. Wystarczy opustoszała mediateka w którą władowano miliony zamiast poprawić nawierzchnię wymienionych tutaj ulic do których dodałabym ulicę Geodezyjną u wylotu której należy ustawić znaki drogowe zakazujące na niej ruchu z wyjątkiem dorożek konnych z potrójnymi resorami. To ulica sprzed kilku wieków i nawet psy kulawe trzymają się od niej z daleka, więc nie dziwię się panu Chojniakowi, że nie chce o niej nawet wiedzieć, że taka w ogóle istnieje, no bo i po co? Żeby go głowa rozbolała?
ja już byłam, stoję parę metrów obok z całym prawie zapleczem. wystarczyło trochę pomyśleć, zaranżować odpowiednio otoczenie, dobudować nową większą hale, byłby wtedy piękny prawie centralnie położony obiekt sportowy. a tak stałam kilka lat niszczałam, przerzucana, niechciana.
Mediateka to porażka i to samo będzie z nową halą widowiskowo-sportową
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!